26/07/2017

Bron: ForYou Magazine - Brenda de Blaeij

Hyperventileren? De osteopaat helpt!

Heb je last van hyperventilatie? De osteopaat kan je hierbij helpen. Het middenrif is de grote spier tussen de buik- en borstholte die verantwoordelijk is voor onze ademhaling. Een te grote spanning van deze spier heeft als gevolg dat de normale ademhaling verstoord raakt. Dit kan vele klachten ­veroorzaken, zoals hyperventilatie, benauwdheid, nek- en schouder­klachten of hoofdpijn. In veel gevallen zien we in de praktijk een combinatie van deze klachten.

 

De osteopaat zal een uitgebreid gesprek met je voeren en een lichamelijk onderzoek doen. Om het middenrif te ­onderzoeken, zal de osteopaat ook alle omringende ­organen en ook weefsels als spieren, wervels en ­ribben testen op hun beweeglijkheid. Deze organen zijn de slokdarm en maag, dikke darm, lever en galblaas, hart en longen. Ook bewegen de hele borstkas en wervels in samenwerking met het middenrif. Het is belangrijk dat in deze gebieden geen blokkades aanwezig zijn waardoor verstoringen kunnen optreden.

De behandeling van het middenrif kan direct op de spier zelf door zachte rektechnieken of indirect via het vrijmaken van een van bovenstaande weefsels. Een probleem van het middenrif staat zelden op zichzelf, maar is vaak het gevolg van een probleem elders in het lichaam. De osteopaat zal op zoek gaan naar de oorzaak, waardoor je weer vrij kunt ademhalen. Ook wordt uitgelegd hoe je deze klachten kunt voorkomen door het aanleren van een juiste adem­haling. Bijkomend kun je je Beter bewegen, waardoor je je ­prettiger zult voelen!

 

Osteopathie voor iedereen
Osteopathie heeft een eigen en uniek concept, waardoor het volledig losstaat van onder andere fysiotherapie en manuele therapie. Als osteopaat bekijken wij de mens in zijn geheel, waarbij de interactie tussen het bewegingssysteem, het omhulsel van het centrale zenuwstelsel en de ingewanden centraal staat. In de praktijk behandelen wij mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen en volwassen. Doordat de handmatige technieken mild zijn, doet een behandeling geen pijn en kan die zelfs plezierig en ontspannend zijn.

 

Link: https://www.foryoumagazine.nl/hyperventileren-osteopaat-helpt/